نرم افزار بهای تمام شده چیست؟
مديران براي مقاصد برنامهريزي و كنترل عمليات سازمان، به گزارشات حسابداري بهای تمام شده اتكا مينمايند. نرمافزار بهای تمام شده شماران بر مبنای ثبت عملیات واقعی تولید, اطلاعات را پردازش مینماید. این نرمافزار برای شرکتهای تولیدی و صنعتی که محصولات آنها بهصورت مرحلهای، سفارش کار یا محصولات فرعی (روش برگشتی) تولید میشوند قابلیت اجرا دارد. نرمافزار بهای تمام شده شماران قادر است علاوه بر بهای تمام شده محصولات، بهای تمام شده کالاهای نیمساخته را نیز بهتفکیک مواد، دستمزد و سربار در پایان هر ماه محاسبه و گزارش نماید. گزارشات بهای تمام شده بدون کوچکترین مغایرتی با گزارشات حسابداری، فروش و انبار مطابقت دارد. این گزارشات بهصورت ماهانه و سالانه و بر اساس روش دایمی ثبت موجودیها ارائه میگردد.
امکانات نرم افزار بهای تمام شده
- امکان تعریف مراکز هزینه با درج مبانی تسهیم (نرم افزار بهای تمام شده)
- محاسبه نرخ ساعتی دستمزد مراکز هزینه بهتفکیک ماه و سال
- محاسبه بهای تمام شده بهتفکیک ماه و صدور سند حسابداری
- امکان ثبت و کنترل ضایعات عادی و غیر عادی
- امکان ثبت و کنترل توقفات
گزارش های ماژول بهای تمام شده
- مواد مصرفی بهتفکیک مراکز هزینه، پیمانکار و محصول
- گزارش جذب سربار بر اساس محصول و مرکز
- گزارش سربار واقعی بهتفکیک مرکز و عوامل هزینه
- گزارش بهای محصول در مراکز
- گزارش بهای تمام شده محصولات بهتفکیک مرکز هزینه و محصول نهایی با لحاظ نمودن تولید دوباره کاری
- گزارش مغایرت جذب دستمزد و سربار بهتفکیک مرکز هزینه
- گزارش عملکرد بهای تمام شده کالای فروش رفته و کنترل با حسابهای مالی
- گزارش انحراف از استاندارد بهتفکیک مواد، دستمزد و سربار
- گزارش انحراف بهای تمام شده
- گزارش انحراف کلی مواد و ضایعات
- گزارش تسهیم هزینه مراکز خدماتی به سایر دوایر خدماتی و تولیدی
- گزارش نرخ جذب بر اساس کارکرد واقعی (نرم افزار بهای تمام شده)
- گزارش انحراف به تفکیک مواد، دستمزد و سربار
- گزارش انحراف به تفکیک زمان تولید (نرم افزار بهای تمام شده)
نرم افزار بهای تمام شده
حسابداري نرم افزار بهای تمام شده در يک بنگاه اقتصادي با توليد اطلاعات مرتبط به هزينه هايی براي مقاصد مختلف از جمله تعيين بهاي تمام شده محصولات توليد شده جهت تهيه صورت هاي مالي و مقاصد مالياتي آغاز و به ارزيابي عملکرد مديريت قسمت ها و بخشهاي مختلف گسترده گرديده و تا پيش بيني هزينه ها و درآمد ها در جهت پشتيباني از تصميم گيران ادامه مي يابد.
سيستم بهاي تمام شده امکان کنترل فعاليتها و هزينه ها را براي مسئولين يک بنگاه اقتصادي فراهم آورده و آنها را در استفاده بهينه امکانات موجود و بهبود بخشيدن وضعيت جاري بنگاه اقتصادي و پيش بيني دقيق تر فعاليتهاي آتي ياري مي نمايد.
سيستم بهاي تمام شده بعنوان يک جزء از سيستم يکپارچه براي اين امر مهم طراحي گرديده است.
قابلیت های سیستم نرم افزار بهای تمام شده
- قابليت گرداوري ، انباشت و تخصيص هزينه ها بر اساس دو روش هزينه يابي سفارش کار و هزينه يابي مرحله اي با توجه به نوع فعاليت سازمان (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت هزينه يابي بر اساس اطلاعات واقعي يا استاندارد
- رويکرد جذب هزينه ها به روشهای هزينه يابی حذفي و هزينه يابي متغير (مستقيم يا نهايي)
- قابليت تعيين و تحليل انحرافات از استاندارد و تجزيه آن به روش هاي دو انحرافي (انحراف نرخ و انحراف کارايي) ، سه انحرافي (انحراف بودجه ، انحراف کارايي و انحراف حجم) و چهار انحرافي (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت تعريف دوره هاي محاسباتي مختلف در يک سال مالي
- قابليت تقسيم مراکز توليدي به ايستگاه هاي کاري مختلف (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت محاسبه قيمت تمام شده کالاي فروش خدمات توليدي
- قابليت محاسبه قيمت تمام شده کالاي خريد خدمات توليدي
- قابليت پيش بيني قيمت تمام شده يک محصول يا کالا بر اساس مباني استاندارد
- -قابليت محاسبه قيمت تمام شده يک محصول نيمه ساخته يا محصول در يک ايستگاه کاري
- قابليت تعيين ميزان درصد عوامل هزينه مراکز توليدي به هر ايستگاه کاري (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت تسهيم هزينه هاي مراکز خدماتي
- قابليت گزارش نقطه سر به سر توليد محصولات و محاسبه حاشيه فروش
- قابليت محاسبه هزينه ها و قيمت تمام شده در دوره هاي مختلف (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت پيش بيني قيمت تمام شده
- قابليت گزارش قيمت تمام شده محصولات به تفکيک مواد ، دستمزد و سربار توليد
- قابليت گزارش توليدات به صورت تعدادي و ريالي (نرم افزار بهای تمام شده)
- قابليت گزارش ضايعات به صورت تعدادي و ريالي
- قابليت گزارش مصرف مواد استاندارد و واقعي
- قابليت گزارش انحراف مصرف مواد براي محصول و مرکز توليدي (نرم افزار بهای تمام شده)
ویژگی های نرم افزار بهای تمام شده شماران
نرم افزارهای محاسبه بهای تمام شده با ویژگی هایی که دارند باعث شده اند تا قیمت محصول تولیدی به دلیل کم شدن هزینه های مستقیم و غیر مستقیم، کاهش پیدا کند؛ همچنین این نرم افزارها با ایجاد دسترسی مدیریت شده به کاربران، امکان تهیه و جمع آوری اطلاعات را می دهند. یکی دیگر از ویژگی های نرم افزار بهای تمام شده شماران، ارائه گزارشات ورود و خروج مواد در ایستگاه های تولید و افزایش بهره وری می باشد.
بهای تمام شده کالای فروش رفته چیست؟
بهای تمام شده کالای فروش رفته مربوط به هزینه های مستقیمی است که یک شرکت برای تولید کالاهای فروخته شده پرداخت خواهد کرد؛ این مقدار شامل هزینه هایی است که صرف تولید کالا، نیروی انسانی و … می شود. به صورت کلی، بهای تمام شده هزینه تولید محصولاتی است که یک شرکت به فروش می رساند؛ بنابراین برای محاسبه هزینه، تنها مواردی لحاظ می شوند که مربوط به تولید محصولات است و هزینه های غیر مرتبط که شامل فروش، بازاریابی و توزیع کالاها می باشد، در محاسبه بهای تمام شده در نظر گرفته نمی شوند. انواع بهای تمام شده کالای فروش رفته عبارتند از:
- بهای تمام شده اختیاری
- اقلام تفاضلی بهای تمام شده
- بهای تمام شده مستقیم و غیر مستقیم
- بهای تمام شده فرصت از دست رفته
- بهای تمام شده قابل کنترل و غیر قابل کنترل
کاربرد محاسبه بهای تمام شده کالا
داده های مهمی که در نرم افزار بهای تمام شده وجود دارند، اطلاعات مفیدی را به مدیران سازمان ها ارائه می دهند که در اتخاذ تصمیم های کوتاه و بلند مدت آنها تاثیر گذار خواهد بود. با توجه به اینکه بهای تمام شده شامل گزارشات کامل از قیمت مواد اولیه، دستمزد و سایر هزینه های سربار می باشد، مدیران مربوطه با تجزیه و تحلیل بهای تمام شده کالا ها و میزان تاثیر عوامل مختلف، می توانند اقداماتی را در راستای کاهش هزینه های تولید محصول و افزایش بهره وری در نظر بگیرند.
محاسبه دقیق سود و قیمت گذاری، یکی دیگر از کاربردهای محاسبه بهای تمام شده است. نکته ای که در این قسمت وجود دارد این است که شما نمی توانید بدون بررسی هزینه های تولید کالا، قیمت مناسبی را برای محصول در نظر بگیرید، چرا که در غیر این صورت، سازمان شما دچار ضررهای مالی یا در بعضی موارد ورشکستگی خواهد شد.
عوامل موثر در محاسبه بهای تمام شده
عواملی که در محاسبه بهای تمام شده موثر می باشند، بسیار ساده هستند اما آنچه که محاسبه بهای تمام شده را سخت میکند، داده ها و تقسیم صحیح هزینه ها است. به صورت کلی، هر هزینه ای که سازمان برای تولید کالای مورد نظر انجام می دهد تا به انبار برسد، باید در محاسبه بهای تمام شده لحاظ شود؛ به همین دلیل اجزای اصلی محاسبه قیمت تمام شده عبارتند از:
- هزینه مواد مصرفی
- هزینه دستمزد مستقیم
- هزینه سربار تولید
در حالت کلی، برای اینکه بتوان عملیات محاسبه بهای تمام شده را به درستی انجام داد، وجود دو پارامتر زیر نقش اساسی در محاسبه قیمت تمام شده کالاهای تولید شده دارند که این دو پارامتر عبارتند از:
- داده های دقیق و قابل اعتماد سازمان
- وجود زیرساخت مناسب برای انجام عملیات مربوط به تقسیم هزینه ها
داشتن دانش کافی در کنار استفاده از نرم افزار بهای تمام شده شماران، باعث شده تا هزینه های مربوط به تولید کالاها با بالاترین دقت و در کمترین زمان ممکن محاسبه شود.
چالش محاسبه بهای تمام شده در سازمان
بارها پیش آمده زمانی که کالایی را خریداری می کنید، هزینه های رفت و آمد آن را محاسبه کرده تا بتوانید قیمت تمام شده کالا مورد نظر خود را بدست آورید. این یکی از چالش هایی است که ما به صورت روزانه با آن سروکار داریم اما در سازمان های بزرگ، محاسبه بهای تمام شده یک کالا می تواند کار پیچیده ای باشد، چرا که سازمان ها محصولات و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم زیادی دارند که باید به درستی طبقه بندی شوند. تسهیم درست محصولات شما باعث می شود که سازمان مربوطه متوجه هزینه های مستقیم و غیر مستقیم شود تا در نهایت بتواند برای قیمت گذاری اقدام کند. با استفاده از نرم افزار بهای تمام شده، شما می توانید برای محصولات خود قیمت گذاری مناسبی داشته باشید؛ همچنین شناسایی سایر هزینه های سازمان برای شما راحت تر خواهد بود.
محاسبه بهای تمام شده در شرکت های تولیدی به مراتب سخت تر از سایر شرکت ها است. فرض کنید شما صاحب یک شرکت تولیدی هستید که باید علاوه بر هزینه های مربوط به کارکنان، ماشین آلات و مواد اولیه، سایر هزینه های سربار را محاسبه کنید که مسلما انجام این کارها توسط انسان، می تواند کار سختی باشد؛ به همین دلیل توصیه می شود برای راحتی کارها، از نرم افزارهای بهای تمام شده استفاده نمایید.
انواع روش محاسبه بهای تمام شده
یکی از مباحث مهم حسابداری صنعتی، روش تعیین بهای تمام شده برای کالاهای تولید شده می باشد. به صورت کلی برای محاسبه بهای تمام شده، روش میانگین و استاندارد، LIFO و روش FIFO از جمله روش های مهم و کاربردی برای محاسبه قیمت تمام شده می باشند که در ادامه هر کدام از آنها را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد.
روش میانگین و استاندارد
زمانی که مدت زمان ماندگاری کالاها در انبار برای ما مهم نباشد و محصولات با گذشت زمان از بین نروند، از روش میانگین و استاندارد استفاده می کنیم.
روش LIFO
LIFO کاملا مخالف روش فایفو می باشد و بدین صورت است که آخرین کالای خریداری شده، اولین کالای فروخته شده می باشد. (Last-In, First-Out). مزیت روش LIFO این است که در زمان افزایش قیمت ها، سود ناخالصی به میزان کمتر محاسبه شده و همچنین مالیات بر درآمد کمتری نیز پرداخت می گردد.
روش فایفو
روش FIFO یا همان First-In, First-Out برای زمانی مناسب است که اولین واحد خریداری شده، اولین واحد فروخته شده خواهد بود. هنگام وجود تورم، روش FIFO با کاهش بهای تمام شده کالا، درآمد خالص را افزایش می دهد.
نرم افزار بهای تمام شده شماران سیستم
آگاهی از وضعیت سودآوری و کنترل حاشیه سود شرکت و اطلاع به موقع از سود و زیان کالا یکی از دغدغه های مهم مدیران امروزی است. اکنون نرم افزارهایی که بتوانند بهای تمام شده را به سهولت محاسبه کرده و سودآوری کالاها یا مشتریان را نشان دهند، با قیمتهای گزافی عرضه می شوند که تهیه آن برای شرکتهای متوسط و کوچک تولیدی و صنعتی به صرفه نیست. در این راستا شرکت شماران سیستم نرم افزار بهای تمام شده را با شرایط ویژه و کاربری بسیار آسان به بازار عرضه کرده است. یکی از ویژگی های این نرم افزار تسهیل ثبت اطلاعات به منظور دستیابی به بهای تمام شده است، به طوری که نرم افزار بهای تمام شده شماران با شناسایی محصولات و نیم ساخته ها در پایان هر روز فروش، امکان صدور حواله فروش را داشته و با ثبت گزارش محصول در پایان هر ماه محاسبات بهای تمام شده را انجام می دهد.
اهمیت نرم افزار بهای تمام شده
علی رغم هزینه های گزافی که هر ساله توسط شرکت های تولیدی صرف تهیه گزارشات بهای تمام شده می شود ولی محاسبه بهای تمام شده از الزامات قانونی می باشد. با وجود هزینه های انجام شده، بسیاری از این گزارشات قابل اتکا نیستند و اکثر سیستم های بهای تمام شده نمی توانند به درستی به سوال «چه چیزی را به چه قیمتی بدست می آوریم» پاسخ بدهند. بدیهی است هنگامی که بهای تمام شده به درستی تهیه نشود، نمی توان انتظار داشت ارزیابی عملکرد و تصمیم سازی بر مبنای آن به شکل اصولی انجام گیرد.
با وجود اهمیت بالای محاسبه بهای تمام شده، تقریبا در اکثر مواقع بهای تمام شده در پایان هر سال تهیه می شود یا به طور دقیق تر سه تا چهار ماه پس از پایان سال مالی محاسبه و گزارش می شود که این امر موجب پیچیده تر شدن مسائل و مشکلات خواهد شد؛ در اکثر مواقع گزارش هایی که در این تاریخ ها تهیه می شوند نه تنها قادر نیستند ارزیابی درستی از عملکرد سازمان ارائه نمایند، بلکه به تصمیم سازی مدیران نیز کمک نخواهند کرد. مخصوصاً در زمان هایی که مدیران ناچار به اخذ تصمیم در موارد زیر می باشند:
- قبول و یا عدم قبول سفارش ها یا شرکت در یک مناقصه
- تعین قیمت فروش محصول با حاشیه سود مناسب
- تولید و یا عدم تولید یک محصول خاص
- افزایش یا کاهش حجم تولید
- ایجاد یک خط تولید جدید و توسعه واحد صنعتی
- تغییر در فرایند تولید کیفیت محصول و یا حذف خط تولید موجود
- تغییر در استراتژی فروش محصولات
در بسیاری از شرکت ها سیستم بهای تمام شده و گزارشات ناشی از آن مورد قبول حسابرس قرار نمی گیرد و به عنوان بندهای مشروط در گزارش حسابرسی افشا می شوند.
ویژگی های نرم افزار بهای تمام شده برنا
طراحی نرم افزار بهای تمام شده برنا به گونه ای است که سازمان ها می توانند با حداقل نیروی انسانی، تمامی عملیات مربوط به حوزه های تولید، فروش، مالی و … را با نهایت دقت و در کمترین زمان ممکن انجام دهند. نرم افزار بهای تمام شده برنا ویژگی هایی دارد که کاربران را قادر ساخته تا بر اساس کسب و کارشان از این ابزار استفاده کنند. از جمله این ویژگی ها عبارتند از:
محاسبه دقیق بهای تمام شده
تحقق بهای تمام شده قابل اتکا جهت پاسخگویی به نیازهای مدیریتی و اجرای درست بر اساس سه کارکرد مطرح شده، بدون داشتن یک نرم افزار دقیق و یکپارچه، کار ساده ای نیست. محاسبه بهای تمام شده به تنهایی در یک سیستم دستی کار بسیار زمانبری است و هر فرایند دستی به طور حتم خالی از خطا نیست.
افزایش سرعت و کیفیت محاسبه بهای تمام شده
سیستم نرم افزار بهای تمام شده برنا، سرعت محاسبات را بیشتر و خطا را کنترل می کند اما شرط کافی برای صحت دیتا و کیفیت اطلاعات را به همراه ندارد. سودمندی و مزیت سیستم های مختلف اطلاعاتی از میزان اثر گذاری اطلاعات به دست آمده بر کیفیت تصمیم گیری ها سنجیده می شود. سیستم های نرم افزاری شاید سرعت دستیابی به اطلاعات را افزایش دهند ولی جهت افزایش اثرگذاری اطلاعات، به صحت داده ها و جامعیت دیتا نیاز دارید. دیتا در یک بستر یکپارچه می تواند به دیتا سودمند و اثرگذار تبدیل شود و این بستر یکپارچه می بایست با عمق مناسب، همه واحدهای تأثیرگذار بر اقلام بهای تمام شده (مواد دستمزد و سربار) را شامل شود.
کیفیت محاسبه بهای تمام شده نرم افزارهای موجود در بازار
در اکثر نرم افزارهای حسابداری صنعتی به منظور نگهداری بهای تولید و انتساب آن به محصولات یا خدمات، از حسابهای کنترلی مواد اولیه موجودی کالای در جریان ساخت استفاده می شود. این حسابها به منظور نگهداری اطلاعات مربوط به موجودی ها (مواد دستمزد و سربار) در هر یک از مراحل یک پایگاه اطلاعاتی برای نگهداری و تهیه گزارشهای حسابداری مدیریت حسابداری مالی و کنترل عملیات می باشد.
این حساب ها به دلیل اینکه از سیستم های جزیره های مختلفی ورودی اطلاعات می پذیرند از قابلیت اتکا و جامعیت کمی برخوردار هستند، چرا که در بسیاری از موارد تعدد ورود اطلاعات، خود عامل کاهش کیفیت دیتا می باشد. در اکثر نرم افزارهای فوق الذکر بهای تمام شده به صورت ادواری ( سالی یک بار) محاسبه و گزارش می شود.
در بعضی از نرم افزارهای دیگر به دلیل وابستگی انبار به ثبت عملکرد تولید، الزاماً می بایست به صورت روزانه اطلاعات ثبت شود تا رسید انبار محصول نیز صادر گردد که این موضوع برای سازمان های کوچک و متوسط امری زمانبر و پرهزینه می باشد؛ همچنین در صورتی که گزارشات به صورت روزانه ثبت شوند، واحد فروش امکان صدور حواله فروش به دلیل موجودی منفی را نخواهد داد.
نرم افزار بهای تمام شده برنا شماران سیستم
نرم افزار جامع و یکپارچه شماران سیستم اولین ابزار برای محاسبه دقیق بهای تمام شده در ایران است که با کسب بیش از سی سال تجربه کار در صنایع مختلف، توانایی محاسبه بهای تمام شده قابل اتکا به صورت مرحله ای را دارد؛ همچنین این نرم افزار به تفکیک مواد دستمزد و سربار به صورت ماهانه، اطلاعاتی را در اختیار مدیران قرار میدهد. گزارشات بهای تمام شده در تمام شرکت هایی که از نرم افزار بهای تمام شده استفاده می کنند مورد قبول حسابرسان واقع شده و به نوبه خود توانسته عملیات حسابرسی را نیز تسهیل کند.
نکته حائز اهمیت، قابلیت اثبات پذیری اطلاعات است که هر کدام از اقلام بهای تمام شده (مواد دستمزد و سربار) بدون کوچکترین مغایرتی با گزارش های حسابداری فروش و انبار تطبیق داده شده و در نهایت به صورت ماهانه گزارش داده می شوند.
مزایا بهای تمام شده برنا
آگاهی از وضعیت سودآوری و کنترل حاشیه سود شرکت و اطلاع به موقع از سود و زیان کالا یکی از دغدغه های مهم مدیران امروزی است. اکنون نرم افزارهایی که بتوانند بهای تمام شده را به سهولت محاسبه و سودآوری کالاها یا مشتریان را نشان دهند با قیمتهای گزافی عرضه می شوند و تهیه آن برای شرکتهای متوسط و کوچک تولیدی و صنعتی به صرفه نیست. در این راستا شرکت شماران سیستم نرم افزار برنا را با شرایط ویژه و کاربری بسیار آسان به بازار عرضه کرده است. برخی از مزایای ویژه نرم افزار برنا به شرح زیر است:
- یکپارچگی در تمامی نرم افزارها
- صدور اسناد به صورت عملیاتی
- جلوگیری از اتلاف هزینه برای ورود چند باره اطلاعات
- سادگی و سرعت در ورود اطلاعات تولید و کنترل موجودی پای کار
- محاسبه بهای تمام شده و ارائه گزارش های سود و زیان ماهانه
- (Best Practice) استفاده از تجربیات برتر برای پیاده سازی در صنایع مختلف
- تهیه صورت های مالی مبتنی بر عملیات بر اساس استاندارد
- تهیه گزارش های پویا و هوشمند
ساختار محصول در نرم افزار برنا (BOM)
مواد تشکیل دهنده و ساعت کار صرف شده برای تولید محصولات یا نیم ساخته ها از کاربردهای تولید است. تعریف استانداردهای مواد و زمان ثبت عملکرد تولید را تسریع می کند. از طریق مقایسه میزان مصرف مواد و زمانهای استاندارد و عملیات واقعی تولید کنترل های مورد نظر مدیریت فراهم می شود.
ویژگی ها:
- ثبت فرمول های ساخت شامل لیست مواد مصرفی و زمان سنجی مراکز تولید (BOM)
- تعریف درخت محصول به تفکیک مواد و اجزای هر محصول
- رسم خودکار درخت محصول بر اساس فرمول ساخت و نمایش آن (BOM)
- فراهم نمودن اطلاعات مورد نیاز بهای تمام شده استاندارد، برآورد بهای تمام شده
ثبت عملیات تولید در نرم افزار برنا
شناسایی محصولات و نیم ساخته ها، انتقال آنها به انبارها، شناسایی مواد و نیروی کار مصرف شده زیرساخت گزارش های متنوع تولید و بهای تمام شده بوده که برای مدیریت سازمان جذاب است. با رسید محصولات علاوه بر تسریع در فرآیند فروش در پایان هر ماه، گزارش ها ی تولید بر مبنای واقعی ثبت می شود.
ویژگی ها:
- ثبت گزارشهای تولید در پایان هر ماه بر اساس محصولات نیم ساخته و ضایعات وارده به انبار طی دوره
- شارژ خط تولید از طریق حواله پای کار تولید
- صدور رسید انبار برای محصولات نیمه ساخته ها و ضایعات طی ماه قبل از ثبت گزارشهای تولید
- برگشت مواد و نیمه ساخته ها از پای کار تولید به انبار
- نگهداری دائمی موجودی مواد اولیه پای کار تولید
- ثبت کارکرد مراکز هزینه در گزارش تولید
- مصرف مواد اولیه و نیمه ساخته ها در گزارش تولید
- گزارش کار در جریان ساخت هر ماه
محاسبه بهای تمام شده محصولات به روش برنا
در این روش در تمام مراحل و ایستگاه های کاری، موجودی پای کار و نیم ساخته ها در انبار پای کار نگهداری می شوند و به منظور شارژ مواد به تولید، بر اساس درخواست کالا از انبار مواد به تولید توسط فرم حواله پای کار تولید ارسال می گردد و محاسبه بهای تمام شده به صورت ماهانه به راحتی انجام می شود. نرم افزار بهای تمام شده برنا بهای تمام شده محصولات نیم ساخته را به تفکیک مواد دستمزد و سربار در پایان هر ماه محاسبه و گزارش می کند این گزارش ها به طور کامل با صورت عملکرد قابل تطبیق می باشند.
- جمع آوری اطلاعات به سهولت و دقت از سیستم های عملیاتی
- محاسبه نرخ ساعتی دستمزد مراکز هزینه به تفکیک ماه و سال
- محاسبه حاشیه سود ماهانه و سالانه فروش محصولات
- تشریح سند بهای تمام شده تا سطح عملیات اجرایی
- گزارش بهای تمام شده محصولات
- گزارش عملکرد بهای تمام شده کالای فروش رفته و کنترل با حسابهای مالی
- امکان برآورد بهای تمام شده برای تولید محصولات جدید
- تعریف نرخ جذب مواد بر اساس کد کالا به تفکیک نرخ واقعی یا استاندارد
- تعریف برآورد بهای تمام شده با احتساب نرخ مواد دستمزد و نرخ دستمزد پیمانکار
- گزارش برآورد بهای تمام شده با استفاده از فرمول های برآوردی و اصلی
برآورد بهای تمام شده در نرم افزار برنا
سرعت اقتصاد در دنیا چنان رشد کرده است که حتی گزارشات لحظه ای نیز برای مدیران پیشرو کارساز نیست و نیاز به پیش گویی دارند تا بتوانند در دنیای واقعی تصمیم گیری کنند. شماران سیستم با توجه به تجربه چندین ساله و پیاده سازی بهای تمام شده در صنایع مختلف با طراحی زیر سیستم برآورد بهای تمام شده، امکان پیش بینی بهای تمام شده را برای مدیران در وضعیت های مختلف ایجاد کرده است:
- پیش بینی محصول جدید با تغییرات در فرمول ساخت از نظر مصرف مواد
- پیش بینی محصول جدید با تغییر خط تولید
- پیش بینی بهای تمام شده برای تولید محصول جدید
- پیش بینی بهای تمام شده محصول در دوره های آتی با تغییرات برآوردی
ویژگی ها:
- امکان برآورد بهای تمام شده برای تولید محصولات جدید
- تعریف نرخ جذب مواد بر اساس کد کالا به تفکیک نرخ واقعی یا استاندارد
- تعریف برآورد بهای تمام شده با احتساب نرخ مواد دستمزد و نرخ دستمزد پیمانکار
- گزارش برآورد بهای تمام شده با استفاده از فرمول های برآوردی و اصلی
سوالات پرتکرار
نرم افزار بهای تمام شده بر مبنای ثبت عملیات های واقعی تولید، اطلاعات را پردازش می کند و هزینه هزینه های تمام شده محصول را به صورت کاملا دقیق محاسبه می کنند.
کاربرد این سیستم که با استفاده از نرم افزار بهای تمام شده در سازمان ها و صنایع اجرا می شود محاسبه دقیق هزینه تولید محصولات برای قیمت گذاری دقیق محصولات می باشد.
محاسبه هزینه مواد مصرفی، هزینه دستمزد، هزینه سربار تولید با توجه به نوع فعالیت های سازمان و بسیاری دیگر از ویژگی های اضافی.